Review

PRAGUE FASHION NIGHT

Začalo to počasím, které této akci rozhodně nepřálo. Došla jsem na Staroměstké náměstí a co se nestalo – jakýmsi záhadným způsobem se mi vyrvaly hřebíčky z podpatku mých milovaných bot Sergio Rossi. To už bylo pět a u hotelu InterContinental se začal shromažďovat dav módních nadšenců. Já jsem ale bohužel měla jiné starosti, jelikož jsem musela sehnat někoho, kdo by mi urychleně opravil mou botu. Jedinou možností, kam si jít rychle boty opravit, než příjdu o celý úvodní program, byl butik Pařížská 18, kde jsem boty koupila. Tam ovšem neměli potřebné nářadí, a tak jsem odcupitala po špičkách ke stanu před hotelem InterContinental.
Tam uvítali pár nadšenců, kteří přišli Prague Fashion Night podpořit i přesto, že ze stanu doslova stékaly proudy vody. Představen tam byl také nový parfém značky Lancôme, La Vie Est Belle, jehož tváří je krásná Julia Roberts, která je zároveň jednou z mých nejoblíbenějších hereček (podle mě si skvostně vybírá své role, vždy jsou to charakterově silné ženy). Do stanu se dostal jen ten, kdo byl zapsán v guest listu. S kamarádkou Evou jsme si objednaly nealko Mojito, prohodily pár slov s modelkou Hankou Svobodovou, která natáčela reportáž pro Fashion TV a obdržely miniaturku představované vůně.
Další naší zastávkou byl butik Guess v Pařížské 22, kam nás spíše než nadšení ze značky samotné přivedla skvělá hudba v podání DJky a krásné modelky uvnitř, včetně jedné, kterou jsem zrovna nedávno stylovala na focení. Bohužel kromě pózování Petry Němcové s kabelkami Guess nás obchod nenadchnul a šly jsme s Evou „o dům dál“.
Sázkou na jistotu byl butik Simple Concept Store, kde je nejen krásné prostředí, ale i milá atmosféra, kterou vždy vytvoří jejich obsluha. V tento večer zde měli i profesionálního barmana a v tomto butiku jsme se s Evou zdržely nejdéle. Zdejší sortiment zboží je blízký mému srdci a stylu, vždy najdu něco nového, co bych si z tohoto butiku odnesla.
Jelikož jsem po cestě Pařížskou potkávala téměř každou dámu s taštičkou Tiffany & Co., byla jsem zvědavá, co se tam asi děje a čím potěšili své návštěvníky. Do tohoto butiku jsem se podívala poprvé a šperky jsem byla okouzlena. Všechen ten třpyt vás prostě dostane. Míchali tu skvělé drinky a každý na závěr obdržel pověstnou taštičku v jejich specifické barvě, ve které byl malý katalog.
Nemohla jsem opomenout navštívit také butik Space, ve kterém jsem nedávno koupila kožené kalhoty z firmy IAM by Ivana Mentlová, tato návrhářka byla také jedním z hostů. Servírovali zde božské sushi a atmosféra byla velice uvolněná.
Butikem, který byl narvaný k prasknutí, byl Salvatore Ferragamo, kde předvedli opět nejen Petru Němcovou v celé její kráse, ale také ikonické lodičky „RED", jaké nosívala sama MÓDNÍ IKONA Marilyn Monroe ve filmu „Pojď, budeme se milovat", který jsem si nedávno pořídila na DVD. Krátce jsme si popovídaly se samotnou Petrou, udělaly pár fotografií a odebraly jsme se zpět do Simple Concept Store, kde po celý tento večer byla hostem módní kritička Františka Čížková, objevila se i samotná majitelka butiku Tamara Kotvalová, ale z koho jsem byla u vytržení, byl stylista Jano Kimák, který vypadal ve svém kloboučku jako velmi (jak jinak než) stylový novodobý komisař Clusoe. Natočila jsem pár záběrů pro VIP Zprávy na Primě, vyzkoušela top od Ricka Owense a byla jsem obdarována původními skicami z módního domu Balenciaga, z čehož jsem měla největší radost za celý večer. Jedná se o speciální edici pro podzim/zimu 2013/2014 ready-to-wear kolekce, ze které 11 modelů bylo stvořených dle dávných návrhů haute couture samotného Christobala Balenciagy z let 1940 – 1968.
A co vy, také jste se zúčastnili i přes nepříznivé počasí akce Prague Fashion Night? Jak se vám akce líbila?

No Comments

Post a Comment

error: Content is protected !!