Review

CND SHELLAC

Také řešíte spoustu věcí ve spěchu a když to nejméně potřebujete, uloupne se vám lak z nehtů nebo si je vůbec nestíháte nalakovat? Já jsem například řešila neustále problém, že večer, když si na sebe vyhradím chvilku času, bych si mohla nalakovat i nehty, ale ráno si přece budu mýt vlasy, takže jsem věděla, že to nemá absolutně žádnoou cenu, lak by se stejně poškodil. V ranním spěchu jsem to pak ale samozřejmě nikdy nestihla nebo když už, tak jsem měla nehty samý škrábanec. Pak jsem ale slyšela o zázračném gel-laku. Nevěřila jsem, že by nějaký lak vydrzěl na nehtech týden nebo dva, a to stále krásný jako v den jeho nanesení. Gelové nehty jsem samozřejmě také jednu chvíli nosila, ale jak asi většina z nás ví, jsou už dávno passé, ve světě již dlouhou dobu, u nás stále frčí francie a kytičky a třpytečky, bohužel. Navíc po sundání gelovek vypadaly mé nehty bídně a musela jsem je dávat chvíli dohromady. Toho se někdo bojí i u gel-laků. Opak je však pravdou. Já osobně používám ten od firmy CND, ani jsem jiný nevyzkoušela, mám totiž zkušenost, že když jsem s něčím opravdu spokojená a koupím si na zkoušku jiný produkt, lituji vyhozených peněz a stejně se vrátím k tomu, co jsem měla opravdu osvědčené. U této značky existují speciální polštářky, které gel-lak odstraní. Přiznám se, že i já si jednu sadu koupila, ale vůbec jsem ji nepoužila. Nehty s gel-lakem mi vydrží 14 dní a poté jdou zcela snadno odstranit pomocí pomerančového dřívka, které používám na zatlačení kůžičky u nehtového lůžka. 
 
Tento gel-lak používám již asi třetím rokem a opravdu si nemohu na nic stěžovat, je pružný, neláme se, vydrží, má nespočet nádherných barev a limitovaných kolekcí a mé nehty nebyly nikdy tak pevné. Cena za jednu lahvičku se pohybuje od 400-500Kč, pro výsledný efekt potřebujete celkem 3 lahvičky - podkladový gel-lak, barevný a vrchní gel-lak, který vám udělá lesklou vrstvu. Cena se může zdát vysoká, ale když si spočítáte, že za jeden klasický lak dáte cca 100Kč (někdo i více, pokud si kupuje značkové produkty) a lakujete si s ním nehty cca 2-3x týdně, vyplýtváte ho velmi rychle. Shellac ale použijete jednou za 14 dní a stačí vám opravdu tenké vrstvy (čím tenší vrstvy, tím déle gel-lak na nehtech vydrží). Další věcí, kterou budete potřebovat, je uv-lampa. Takovou seženete ale kdekoli, třeba i u Vietnamců do pětistovky. Jak říkám, opravdu mi to usnadnilo život a už bych si to bez gel-laku nemohla představit. Navíc pokud si uděláte gel-lak na nehtech u nohou, vydrží vám i měsíc nebo dva.
 
A co vy, používáte také Shellac nebo jinou značku, uvažujete nad ním nebo stále používáte klasické laky na nehty? Pokud máte jakékoli dotazy, moc ráda na vše odpovím:) BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM
 
 Mé přírodní nehty po sundání starého Shellacu a před nanesením Base Coat.
Po nanesení Base Coat - podlaku.
Po nanesení první vrstvy barevného Shellacu.
 Po nanesení druhé vrstvy barevného Shellacu.
 Finále - po nanesení Top Coat - vrchní lesklé vrstvy, zde je vidět, jak najednou prokoukla barva.

38 Comments

  • Reply
    Lada Živnůstková
    25 June 2014 at 9:13

    Hezký článek 🙂 Díky za jasnou osvětu! Pochopila jsem to správně, že na nehtíky k nikomu nechodíte, ale děláte si je sama?? Opravdu stačí obyčejná UV lampa?? Slyšela jsem, že na značkový shellac je třeba i značková UV lampa??
    Děkuji velice předem za odpověď 🙂
    A ať se Vám daří!! I Just Love Your Blog!! 🙂

    • Reply
      oliwye
      25 June 2014 at 9:47

      Jasně, přesně tak! Nepotřebujete k tomu nic..stačí obyčejná uv lampa..já mám tu svou už asi 6 let a ještě jsem neměnila trubice a stále funguje jak má!:) Nehtíky si dělám sama, bylo trochu pracné si je těžkým foťákem i nějak trochu slušně vyfotit:) Chce to trochu cviku, ale tím, že gel-lak neschne jako obyčejný lak, máte čas na úpravu korekcí:)) Pustím si u toho nějaký film a do konce filmu mám vše v klídku hotové a na 2 týdny klid:)

      • Reply
        ellin
        27 May 2018 at 19:55

        Dobrý den, super článok! Tiez som sa rozhodla pre shellac, ale pri domacom použití mi v led lampe nechce tvrdnut:/ hoci sa drzim návodu..neviete poradiť, co môže byt príčinou? Ďakujem:)

        • Reply
          oliwye
          28 May 2019 at 12:31

          Omlouvám se za několikaletou prodlevu:)) Až nyní vidím Váš komentář. Nicméně možná dáváte moc velkou vrstvu nebo máte již staré trubice…zkuste si půjčit jinou lampu a zkusit se stejným gellakem nebo naopak vyměnit gellak:))

    • Reply
      Lada Živnůstková
      25 June 2014 at 10:19

      Děkuji za odpověď 🙂
      A jakou máte barvu na fotkách?? Overly Onyx??
      Děkuji 😉

      • Reply
        oliwye
        28 May 2019 at 12:32

        Jee, to už si nepamatuju! Ale myslím, že ano!:))

      • Reply
        oliwye
        28 May 2019 at 12:32

        Nee, tak vidím, že jsem zde někomu odpovídala, že je to Midnight Swim!:))

    • Reply
      oliwye
      25 June 2014 at 10:23

      Tahle je s modrou metalízou, konkrétně Midnight Swim, ale další mé oblíbené jsou Vámi zmíněný Overtly Onyx, Dark Dahlia nebo Fedora. Všechny jsou velmi tmavé, ale ne černé. Podle mě černá na nehtech nevypadá nejlépe, navíc dělá pokožku bledší, tyto varianty jsou daleko lepší:)

    • Reply
      Lada Živnůstková
      25 June 2014 at 10:42

      Přesně to si také myslím o čisté černé 😉
      Děkuji a mějte se pěkně 🙂

  • Reply
    Veronika
    25 June 2014 at 9:24

    také už skoro rok nedám na Shellac dopustit, nedávno jsem si ho pořídila i domů, tak už nemusím dávat 700 za každou návštěvu studia 🙂

    • Reply
      oliwye
      25 June 2014 at 9:48

      Přesně tak, nesmysl:))

  • Reply
    Dominique
    25 June 2014 at 10:09

    Už o tomto uvažuji dlouhou dobu. Rada bych se zeptala na internetovy obchod kde se to da sehnat. Děkuji

    • Reply
      oliwye
      25 June 2014 at 10:18

      Modelaznehtu.cz, ale tam to snad jde pouze, pokud jste profesionál. Já osobně je kupuji z Ebaye z USA:)

  • Reply
    Helena Mikešová
    25 June 2014 at 10:25

    Prosím dotaz, kde shellac kupujete? prý jej mohou zakoupit jen certifikované manikérky s ičem?!
    používám tyto gellaky s led lampičkou, http://www.modelaznehtu.cz/shop.php?list=all&cislo=109
    bez spodního a vrchního laku ve 2 vrstvách, a také dobré, jen se musím naučit jej trochu obtočit na vnitřní stranu špičky nehtíku, protože tam je po 2dnech už sedřený :/ tohle se mi s shellacem nestávalo.

    • Reply
      oliwye
      25 June 2014 at 10:27

      No právě, jak říkám, Shellac je opravdu špička. Jak jsem psala výše v komentáři, kupuji je přes americký Ebay.

  • Reply
    Il Tulipano Giallo by B.
    25 June 2014 at 11:09

    teda, jsem blázen do lakování nehtů, nevadí mi lakovat si je každý třetí den, ale popravdě někdy by se hodilo mít krásné nehty dýl jak týden 🙂 díky za tip!

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:34

      Není vůbec zač! Snad jste ho využila a gellak vyzkoušela!:)) Já na ně nedám dopustit:)

  • Reply
    Caroline
    25 June 2014 at 13:02

    Hlavně na léto je to určitě výborná volba pro nehty,když se chodíme koupat apod. Ale přes rok třeba já s výdrží laků nemám vůbec problém,v klidu mi vydrží i týden 🙂

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:35

      Mně na nohou jakž takž také, ale gellak je gellak. Hlavně jsem puntičkář a než si ho nanesu tak, jak přesně chci, už mi zasychá…proto gellaky jsou pro mě nejlepší volbou:)

  • Reply
    Anonymous
    25 June 2014 at 17:21

    Používám Striplac – také 100% spokojenost…

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:36

      Je, to jsem nikdy nezkoušela, co to je?:))

  • Reply
    nakupujirada
    25 June 2014 at 19:14

    Já jsem si taky koupila shellac – taky přes eBay a těšila se jak budu mít dlouhodobě krásné nehty téměř bez práce. Ale bohužel vůbec mi nevyhovuje a už přes rok schne ve skříni. Největší problém bylo odlakování – dřívkem to z mých nehtů nešlo sundat a ani aceton nebyl dost účinný. A pak jsem měla problém s výdrží – shellac se mi začal odchlipovat ani ne po týdnu. Pořád dokola jsem se dívala na tutoriály, všechno jsem dělala správně, asi nemám na to vhodné nehty.

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:37

      Možná máte příliš mastné nehty…já mám tento problém taky. Někdy stačí narušit horní vrstvu nehtu jemným pilníkem nebo pod gellak dávat lak či akryl…

  • Reply
    Anesa
    25 June 2014 at 21:32

    Mně to láká už dlouho, protože lak se mi většinou někde oprýská po pár dnech, i přes kvalitní vytvrzující lak z nehtařských potřeb. Uvažovala jsem tedy i nad jinými značkami, ale Shellac se jeví jako nejlepší 🙂

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:38

      Jsou samozřejmě i levnější varianty, Shellac ale byl a je pořád jedničkou:)

  • Reply
    Kateřina
    21 August 2017 at 18:23

    Měla bych dotaz 🙂 nekde pisete gel-lak a nemde shellac, je mezi tim nejaky rozdil nebo myslite jednu a tu samou vec? Dekuji 🙂

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:39

      Jako gellak se označuje gel-lak jakékoli značky, Shellac je však přímo označení tohoto produktu od značky CND 🙂

  • Reply
    Kristýna
    27 March 2019 at 16:21

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakou UV lampu máte, ví že jste psala obyčejnou, ale je jich na internetu tolik, že vážně nevím do jaké značky jít. Jestli by jste měla nějaké doporučení. Byla bych vážně ráda.
    Děkuji

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:39

      Dobrý den,

      mám úplně obyčejnou čínskou lampu:)) Na gellak skutečně nepotřebujete nic extra profesionálního:))

  • Reply
    Lucie Škeříková
    28 May 2019 at 11:29

    Dobrý den,
    mám dotaz, jestli s tím máte někdo zkušenost… Používám také CND shell laky na nehty u nohou, tedy pouze pres sezónu. Mám problém s base coat a top coat, protože nějak “scuckovatěli”. Nevím, co s tím teď udělat, ale je to na naštvání, když chcete mít nehty krasně lesklé nejde to ani, když coat pořádne proklepu. Nemáte někdo zkušenost? Nechce se mi po třech měsích vyhodit 600,- za jednu lahvičku gellaku. Děkuji za odpovědi.

    • Reply
      oliwye
      28 May 2019 at 12:41

      Dobrý den, možná nemáte dostatečně odmaštěné nehty nebo jste měla gellak na slunci a změnil texturu. Stalo se mi to také jednou, když mi na nehty při modeláži pálilo slunce:)) Snad to pomůže!

  • Reply
    Lucie Škeříková
    3 June 2019 at 12:50

    Aha, tak to je možné, protože si nehty děláme venku a možná jsem to někdy nechala na stole na přímém slunci. Nevíte, jestli se to dá nějak “spravit”? Děkuju moc za odpověď. LŠ

    • Reply
      oliwye
      5 June 2019 at 12:03

      Pokud Vám to bude gellak dělat i v chadnějších podmínkách, tak už bude asi zničený a nedá se s tím nic dělat…

  • Reply
    Lucie
    9 August 2019 at 9:45

    Dobrý den,
    přemýšlím o zakoupení sady. Zatím mám zkušenosti pouze ze salonu. Poradíte mi prosím někdo, kde objednat startovací sadu? Co vše potřebuji do začátku?
    Děkuji

  • Reply
    Sarka
    18 September 2019 at 8:39

    Dobrý den,
    prosím o radu, jakou sadu zakoupit? Abych si mohla nehtíky dělat doma sama 🙂
    Děkuji moc.

  • Reply
    Aneta Sládková
    3 January 2020 at 19:39

    Dobry den chci se zeptat kde se dají ty laky zakoupit ? Prosím

  • Reply
    CharlesUsags
    23 January 2020 at 20:04

    empire market mirrors – empire market site, empire market sign up

  • Reply
    DenisliseE
    2 March 2020 at 1:56

    visit our website https://1xslots-brasil.site

  • Post a Comment

    error: Content is protected !!