Review

NEW IN: CÉLINE MINI LUGGAGE









A je to tady, konečně mi po třech týdnech dorazila má dlouho očekávaná investice, a to kabelka Luggage ve velikosti Mini od momentálně jedné z nejsledovanějších módních značek, Céline. Původně jsem se rozhodovala mezi kabelkami Chanel Boy Bag a Givenchy Antigona, ale nakonec to vyhrála tato kabelka, jednak díky své kůži, která je praktická pro nadcházející zimu (nezničí ji ani déšť, ani sníh), tak i pro svou velikost a tvar. Další kabelky si možná pořídím časem, uvidíme:)

Abych pravdu řekla, nepřestává mě udivovat, kolik slečen z blogů (ano, i z českých blogů) tuto kabelku vlastní. Já osobně už jsem zvyklá do kabelek investovat, protože když si vaši koupi opravdu dobře rozmyslíte a koupíte si kabelku víceúčelovou a takovou, kterou můžete nosit takřka ke všemu a každý den, tak vám poslouží i několik desítek let. Tato kabelka není zrovna levná záležitost a popravdě jsem prodala jednu svou Chanelku a došetřila na tuhle, která je zatím z historie nákupů mých kabelek jednoznačně nejdražší. O to víc mě zaráží, kolik slečen se s ní chlubí v českých luzích a hájích a vydává ji za pravou. Může se vymlouvat na bohaté rodiče nebo přítele, ale pochybuju, že rodiče své mladé ratolesti pořídí tak drahou záležitost. Moje máma by mě hnala:)) A proto mě napadlo, jak vám ve stručnosti poradit, abyste nenarazili na fejkovou kabelku, když už si na ni šetříte, ale i tak si například nemůžete dovolit pořídit si úplně novou, a tak brouzdáte na internetu a přemýšlíte nad vintage e-shopy nebo E-bay. Já jsem tuto kabelku také zakoupila přes E-bay.

Dnes vám nebudu radit, kde si kabelku pořídit, na to si nechám prostor pro příště, budu ráda za vaše dotazy nebo náměty na články, abych vám co nejlépe poradila, za léta mých zkušeností s nákupy přes internet toho leccos vím. Na co si tedy dát pozor, abyste koupili opravdu originál? Jako první věc si zkontrolujte, kolik má prodejce kladných hodnocení (na E-bayi se to dá jednoduše zjistit u nicku prodejce, kde je počet komentářů), a také hlavně procento těch pozitivních! Komentáře rozklikněte, jestli skutečně i předtím dotyčný prodával značkové kousky a ne nějaké jiné věci. Také si zkontrolujte, co dalšího má prodejce v aukcích. Pokud má tedy prodejce 99% a více pozitivních hodnocení za luxusní zboží plus další podobné zboží v aukcích, máte napůl vyhráno. Na řadu přichází důkladné prošetření detailů zboží. Vždy si zkontrolujte, že má zboží své originální sériové číslo (u kabelek je většinou v dolním rohu vytištěno do koženého či látkového štítku), bez sériového čísla lux. kabelku nepořídíte. Ale pozor, někteří čínští padělatelé vyrábí takovéto kabelky se sériovým číslem, které je ale u všech kabelek stejné! A to je samozřejmě FAKE. Rozlišujte také prodejce z Číny a Japonska. V Japonsku jsou opravdoví milovníci luxusního zboží a málokdy narazíte na padělek. Dívejte se také pozorně na všechny švy, podšívku a drobné detaily, ty vám napoví o tom, zda je kabelka pravá či nikoli. Také požadujte ke kabelce veškeré kartičky autenticity, originální dustbag (protiprachový pytlík) či nejlépe doklad o zakoupení z kamenného obchodu. To vše vám pomůže eliminovat možnost zakoupení faku na minimum. Poslední věc, kterou si můžete také zkontrolovat, je, zda můžete zboží např. do 14cti dnů vrátit zpět na adresu odesílatele a ten vám vrátí plnou částku zpět. Pokud vám i přes toto všechno příjde domů jednoznačný fake, obraťte se na Ebay a PayPal a zahajte proti prodejci řízení. PayPal má platby pojištěné, takže vám ihned vrátí zpět peníze. Pokud si pravostí po obdržení zboží stále nejste jisti, zkuste navštívit kamenný obchod této značky a oni vám pravost rádi ověří:)

Doufám, že vám mé rady pomohly a těším se na vaše komentáře.

20 Comments

  • Reply
    Elle Pomsar
    18 September 2013 at 9:35

    CO dodat, kabelka je nadherna! <3 A samozrejme, 100% suhlasim, tiez nikdy nepochopim ako niekto moze nosit fake a este sa nim chvalit, ale co, kazdeho vec.

  • Reply
    Patricia
    18 September 2013 at 9:50

    Je neskutočne nádherná 🙂

    LeroseP

  • Reply
    Caroline
    18 September 2013 at 10:26

    krásná !! já teda miluju Trapéze ale tahle je ♥

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

  • Reply
    ShoesManiac
    18 September 2013 at 10:47

    Super napsáno a kabelka je dokonalá.. 🙂

    Taky by se mi líbila, ale zatím jsem se nezmentalizovala s tím, do ní vrazit tolik peněz.

    Těším se na outfity s ní 🙂

  • Reply
    Martina
    18 September 2013 at 12:51

    Kabelka je nádherná! Souhlasím s tím, že se vyplatí našetřit na jednu kvalitní. Kabelka je asi jediná část šatníku, do které jsem ochotná investovat větší množství peněz, ačkoliv asi stále ne víc než 20 tisíc 😀

  • Reply
    Hanča
    18 September 2013 at 15:01

    Jee 🙂 ta je!

  • Reply
    Suzanne Š.
    18 September 2013 at 16:20

    nádherná kabelka 🙂

  • Reply
    INA T.
    18 September 2013 at 17:56

    Je úžasná..tak to jsem ráda že ti nakonec dorazila..tak doufám že si ji zítra vezmeš na PFW:)

  • Reply
    Eva
    21 September 2013 at 11:56

    uzasnyyyy blog
    http://www.glamazonblog.com

  • Reply
    Lady An
    21 September 2013 at 22:20

    jé úžasná! líbí se mi už delší dobu a i když stále šetřím, právě z padělku mám velké obavy.. v tomhle ohledu asi ebayi moc nevěřím..
    zrovna minulý týden mi dorazilo tričko céline. teda "céilne".. byla jsem vzteky bez sebe, ihned jsem psala prodejci, jak si může dovolit nabízet originál, přestože mi došel jednoznačný padělek (měl 98% kladných hodnocení).. Ani ne za hodinu mi od něj dorazila zpráva, že se popletly zásilky, moc se omlouvá a nové, již originální tričko mi zašle hned další den..
    takže jsem teď zvědavá, co mi dorazí.. každopádně céilne jsem dala mamince, líbí se jí a je jí úplně jedno, že jsou písmenka naopak 😀

  • Reply
    oliwye
    22 September 2013 at 7:13

    Lady An: tak to pozor, kočko..trika Céline jsou už stará kolekce a nikde se nedají sehnat. Všude, opravdu všude nabízí již POUZE PADĚLKY. Navíc když ti prodejce poslal jako první triko Ceilne:)) Tohle triko si přece můžeš nechat vyrobit i v jakékoli firmě, kde dělají potisk..navíc by mě zajímalo, kolik jsi za triko dávala peněz, jelikož tehdy nové stálo okolo 5-6tis., tato rarita, pokud by ji někdo měl na prodej, by se nyní na Ebay vyšplhala okolo 10tis., být tebou, ihned podám na prodejce stížnost Ebayi. To, že měl 9i% komentářů kladných, nic neznamená, jak jsem říkala, koukni mu i na ostatní aukce a za co ty komentáře obdržel;)

  • Reply
    Zuzka K
    18 October 2013 at 17:17

    naozaj krásna! A tie priehradky vnutri – užasné!!!

  • Reply
    Baras5
    18 November 2013 at 16:19

    nechápu proč by mladý holce nemohli rodiče koupit drahou kabelku, když na to mají nebo proč by to rovnou měl být fake ?!? jenom, protože vaši si to nemůžou dovolit ? takže si to nemůžou dovolit i ostatní že ? (a neříkej, žes to nenapsala je to jednoznačné z 2. odstavce !) tohle mě fakt pobouřilo ! btw většina holek co nějakou luxusní kabelku vlastní jí má z kamenného obchodu (na fotkách je vidět originál taška, obal atd.) nebo třeba z net-a-porter takže na víc mají na za skutečnou cenu kabelky než na fucking e-bay, kde jsi jí koupila ty což vypovídá o svém

    • Reply
      oliwye
      18 November 2013 at 17:21

      Báro, špatně jsi mě pochopila..znám hned několik holek, kterým dali rodiče drahé kabelky, ale ani ony nemají ve dvaceti sbírku třeba deseti kabelek a každou za 50tis. Toť vše, rozhodně jsem nechtěla nikoho urazit, ani se někoho dotknout:) Jen vím, že pár lidí z Čr tuto Célinku opravdu vlastní a je to fake..

  • Reply
    Jaroslava Daňková
    2 March 2014 at 11:08

    Prozradis cenu, prosím? Děkuji.

  • Reply
    Jaroslava Daňková
    2 March 2014 at 11:08

    Prozradis cenu, prosím? Děkuji.

  • Reply
    Anonymous
    16 September 2014 at 19:17

    Ahoj, chtěla bych se zeptat,zda-li opravdu kabelka musí mít sériové číslo. Dostala jsem koženou kabelku STEPHEN NEW LINE, vše odpovídá,kabelka krásně voní po kůži,je bytelná, vše je kvalitně zpracované, ale sériové číslo jsem nenašla. Děkuji za odpověď, hezký večer. Andrea

    • Reply
      oliwye
      17 September 2014 at 13:07

      Zdravím Vás, Andreo, pošlete mi prosím kdyžtak fotografie kabelky na můj e-mail (info@everyday-runway.com), ráda se Vám na ni mrknu:))

  • Reply
    Anonymous
    6 January 2015 at 16:53

    je uzasna, na kolik tak na ebay vysla? byla uplne nova nebo z druhe ruky?

  • Reply
    Lola
    28 November 2016 at 8:31

    can you buy the bag?? and how much for the bag??

  • Post a Comment

    error: Content is protected !!