Review

PFW VS. MBPFW – RECENZE

Jako první se musím omluvit, že jsem článek nezveřejnila již včera, jak jsem slibovala, došlo totiž k takové menší nehodě, a to, že jsem si smazala fotky z foťáku. Po celodenním včerejším shánění všemožných programů jsem nakonec našla ten, který mi fotky za 600korun vrátil. Za blbost se holt platí.

Fashion week(end)ů jsem se zúčastnila obou a myslím, že bylo dost prostoru pro jejich porovnání a zhodnocení. Vše začalo přehlídkou v nádherných prostorách hotelu Boscolo Prague, kde se spojily dvě návrhářky, Klára Nademlýnská a Ivana Mentlová. V podstatě celý Prague Fashion Week jsem měla jako doprovod Kateřinu Sochorovou, která vyrábí nádherné šperky a prodává je například obchod Space ve Vězeňské ulici. Připojila se k nám také skvělá bloggerka Ejvi Freedom. Pro tuto příležitost jsem si vybrala koženou sukni a bolerko z peří.


MAX FAWLESS leather skirt // JENNY PACKHAM ostrich feather bolero // GIVENCHY Antigona clutch // GUESS ankle heels

Další navštívenou přehlídkou byli výherci soutěže pro mladé talenty Lukáš Macháček a Jindra Jansová. Na tuto přehlídku jsem dorazila spolu s mou výherkyní giveaway o vstupenky na PFW, moc milou blogerkou Martinou D z blogu Neferfullcloset.blogspot.com, druhá výherkyně se s námi bohužel přehlídek nezúčastnila a vůbec jsem neměla možnost ji poznat. Co se týče části přehlídky Jindry Jansové, ta se mi popravdě moc nelíbila. Není to můj styl a moc těmto kombinacím a střihům neholduji. Lukáš Macháček byl ale skvělý, upoutal mě svými jednoduchými modely, které budou in i za několik sezon. Nejlepší byly podle mě kalhoty s průstřihy.



Tentýž den následovala Taťána Kovaříková a Beata Rajská. Českou módní scénu popravdě moc nesleduji a Taťána mě překvapila nositelnými jednoduchými šaty, které se hodí prakticky pro jakékoli typy postav. Co se týče Beaty Rajské, nejspíš si nemohla dovolit ušít šaty přímo na modelky, respektive na hubené ženské, šaty by se jí asi neprodaly. Výsledkem tedy bylo, že šaty na modelkách plandaly a vůbec jim neseděly. 

Po otřesném zážitku, kdy nás s Kateřinou nechtěl pustit securiťák dovnitř do stanu z důvodu, že jdeme pozdě, i přesto, že jsme měly lístky přímo od pořadatelů, načež jsme musely volat samotnou Taťánu a doběhla nám otevřít její asistentka a také poté, co nám odmítli nalít pití, jelikož prý nejsme VIP (jak se to pozná?), jsem se raději nedělních přehlídek již neúčastnila.

Shrnutí: Jediná pozitivní věc bylo poznat blogerku Martinu a seznámení s extravagantní Inou Tinou.

MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK (there is the only one fashion week:))



Vše začalo ne přehlídkou, ale Louboutin Party, která se uskutečnila v prostorech Sokolovny. Pořádal ji kreativní ředitel Simple Concept Store, Lukáš Loskot. Vstup byl pouze pro zvané, mezi nimiž jsem byla i já. Jako hlavní program večera byly připraveny artisky, které si hrály s hrazdou, kruhy nebo obručí, a to vše na obřích jehlách Christian Louboutin. Klobouk dolů. Kateřina však byla narozdíl ode mě i loni a říkala, že již artisky měli. Sice jiné, ale nápad byl z části stejný. Tím mají ode mě body dolů. Navíc jsem čekala honosnější událost, ale chápu, že pro zhýčkalé Pražáky, kteří jsou zvyklí na noblesní party, bylo toto trochu odlehčené, netradiční a zajímavé pojetí večírku. Pro mě jakožto Tepličáka, však tato akce spíše připomínala místní maturitní plesy.

WINTER KATE silk dress // PRADA runway necklace // GIVENCHY Antigona clutch // GUESS ankle heels 

Ve čtvrtek se konala přehlídka Pietro Filipi a také S.Oliver, které jsem navštívila spolu s mou kamarádkou a kolegyní Evou Lenertovou, šéfkou Fashion Travel, s touto cestovní kanceláří spolupracuji jako stylistka. Zboží z obchodu Pietro Filipi dobře znám, za časů svého působení v pořadu Fashion Time na Óčku jsem tam mnohokrát vybírala modelkám outfity. Bylo to hezké a elegantní. Přehlídka S.Oliver a tato značka mi nic neříkají, je to příliš sportovní a osobně bych se do jejich oblečení asi neoblékla. 





















RICK OWENS peak shoulder jacket // H&M destructed jeans // CÉLINE Mini Luggage bag // LAURENCE DACADE Merli boots // CÉLINE Audrey sunglasses

Co bylo ale skvělé jako doprovodný program, byl koktejl firmy S.Oliver, na kterém podávali nejen skvělé drinky, ale hlavně fotili Polaroidky, takže máme vtipnou vzpomínku. Tentokrát jsem si pro změnu zapomněla baterku do foťáku, takže vidíte pouze fotky z mobilu. Také byl můj i Tiny outfit zvolen za nejlepší z MBPFW. Udělali s námi i krátkou reportáž, kdo ještě neviděl, můžete se podívat na video zde.

Další den se konala mnou nejvíce očekávaná přehlídka Simple, jak jinak než butiku Simple Concept Store. Tento obchod je můj nejoblíbenější v Praze. Ráda ho navštěvuji, jelikož tam mají všechny mé oblíbené značky, ale občas také jen na popovídání s místními zaměstnanci, kteří jsou moc přátelští. Přehlídka dopadla na výbornou dle mých očekávání, na kombinaci skvělých kousků od značek jako jsou Saint Laurent Paris, Acne, Céline či Balenciaga, se vlastně ani nedá nic zkazit:) Pro tuto příležitost jsem zvolila klobouk Saint Laurent, který byl jediným kusem pro Čr a svou velkou krempou vzbuzoval značnou pozornost.

SAINT LAURENT PARIS runway hat // BALENCIAGA leather jacket // CÉLINE Mini Luggage bag // BALMAIN biker jeans // BALENCIAGA silk top // ALEXANDER WANG Freja boots

V sobotu a v neděli jsem měla navštívit ještě několik přehlídek a také sobotní after party v Sasazu, ale byla jsem tak vyřízená z neustálého cestování, že jsem to vzdala. Navíc jsem měla včera od rána focení, takže bych si to moc dlouho neužila.

Shrnutí: Rozhodně lepší úroveň, než první varianta Fashion Weeku. Lepší zázemí pro VIP v hotelu InterContinental a organizace celé akce.

Na čem jsme se ale snad všichni shodli, byl podivný fakt, že zatímco v Miláně, Paříži či NYC sedí v prvních řadách šéfredaktorky slavných novin a časopisů, v našich prvních řadách seděli podivní lidé, kolikrát i ve sportovní obuvi. Je škoda, že v Čr většina lidí stále kašle na módu, i když jdou na módní přehlídku..celou akci to bohužel shazuje.

7 Comments

  • Reply
    Nicol
    23 September 2013 at 13:49

    tvoje outfity jsou super, zajímalo by mě však – nosíš někdy i jinou barevnou kombinaci než černou a bílou?? mám pocit, že na blogu se barevnější outfit ještě neobjevil. nemyslím to nijak zle, jen mě to zajímá 🙂

  • Reply
    oliwye
    23 September 2013 at 14:02

    Díky, Nicol:) No v černé, případně s bílou se cítím nejlíp:) každopádně tu mám i nějaký ten "barevnější" outfit, například neonově žlutou sukni. Pokud se nějaký den cítím na barvičky, tak si dám rtěnku:)

  • Reply
    Martina D
    23 September 2013 at 14:34

    Ty jsi prostě nádherná žena. A ten klobouk je úchvatný, už jsem ho obdivovala na celebritách 🙂

  • Reply
    Hanyzka89
    23 September 2013 at 15:52

    Nadherné outfity, ale asi nejvíce mě uchvátil ten druhý, dechberoucí šaty:)

  • Reply
    Adam
    23 September 2013 at 21:22

    souhlasím s lepší úrovní MB Prague Fashion Weekendu, a určitě na něm byly lidé lépe oblečení než na Dreft PFW, i když pořád bylo co zlepšovat 😀 Na MBPFW jsem alespoň neviděl nikoho v Rejoice kraťasech nebo v teplákách :DD Musím ale říct že nedělní outfit zástupkyně jednoho českého módního časopisu mě taky dvakrát nenadchnul :/

  • Reply
    veronica
    25 September 2013 at 8:51

    Zajímavá recenze. Já se nezúčastnila takže nemůžu posoudit, ale fotky jsou moc hezké. Tvoje outfity jsou krásné právě v tom, že i černobílá může být pokaždé jiná a originální.

  • Reply
    Eva
    1 October 2013 at 19:38

    vypadas uchvatne na vsech fotkach…proste uzasna x

  • Post a Comment

    error: Content is protected !!