Review

FLATLAY WORKSHOP / MOCUP SPACE

Zhruba před dvěma týdny jsem absolvovala kurz flatlay focení v prvním českém flatlay studiu tohoto druhu - Mocup Space. Jaké to bylo? Komu bych tento workshop doporučila? A co vůbec znamená flatlay? Čtěte dál:))

Když jsem díky Instagramu objevila profil Mocup.Space, nevěřila jsem svým očím. Přesně to potřebuju! To byla má první myšlenka. Asi jste si všimli, že jsem za poslední týdny změnila podobu svého Instagramu a fotek vůbec. Tak nějak jsem vnitřně cítila, že to chce změnu a že už mě netěší dělat Instagram jen pro lajky a follow, ale hlavně tak, jak se to líbí mně a spolupracovat jen s těmi, s kým mě to těší. Ale o tom bych mohla napsat celý další článek...se změnou přišla i myšlenka, že potřebuji dát svému Instagramu další level a jak jinak ho dosáhnout, než vzděláním.

Na Pinterestu a Instagramu vidíme spoustu inspirace, až se z toho někdy člověku točí hlava kolem. Já sama o tom vím své, protože někdy trávím hodiny a hodiny brouzdáním po internetu hledáním té správné inspirace pro svůj Instagram. Realita je pak ale taková, že člověk fotí s úplně jinými produkty a rekvizitami, takže fotku zcela neokopíruje (což nikomu ani neradím), ale většinou ta fotografie nevypadá tak dobře jako vaše předloha. Proč? Důvodů může být spousta - špatný úhel, špatná kompozice, špatně vybrané/nefotogenické produkty. Právě proto jsem si vybrala Flatlay workshop, abych těmto problémům předešla a šlo mi to mnohem snadněji.

Co je tedy vlastně flatlay? Jsou to fotky focené shora, s krásně vyskládanými produkty. Vidíte je mnohdy v luxusních časopisech a samozřejmě na Instagramech světoznámých influencerů. Když se dnes podívám na svůj Instagram na své rádoby flatlay fotky, vidím, jak moc jsem se zlepšila po workshopu. Někdy jsem trávila hodiny skládáním produktů a přemýšlením, co mi na tom nesedí. Včera jsem fotila svou nejnovější flatlay (neříkám, že mi trvala minutu, na tohle si opravdu musíte udělat čas) a můžu říct, že najednou jsem přesně věděla, co mi tam nesedí a jak to spravit.

A komu bych workshop doporučila? Určitě všem, kdo si neví rady s tím, jak správně fotit produkty. Především je však workshop perfektní pro firmy a časopisy, protože mnohdy úlohu péče o sociální sítě zadávají velké firmy těm, kdo nemá s focením žádné nebo velmi malé zkušenosti a podle toho to pak také vypadá. Spolu se mnou byly na workshopu například ženy z módních časopisů, majitelky PR agentury, která má pod sebou luxusní produkty nebo influencerky, které přesně jako já chtěly posunout své fotografe na další úroveň. Jak se nám to povedlo? Posuďte sami:)

2 Comments

  • Reply
    FLATLAY WORKSHOP / MOCUP SPACE – Blogie.cz
    5 June 2019 at 19:09

    […] post FLATLAY WORKSHOP / MOCUP SPACE appeared first on […]

  • Reply
    luxhairshop
    30 August 2019 at 8:45

    wow, it looks so romantic, i love them

  • Post a Comment

    error: Content is protected !!